Verschoor Advocatuur - Rozenburg

Ted Verschoor

Sinds 1994 richt Ted Verschoor zich als advocaat op de praktijk van het familie- en jeugdrecht, oftewel het rechtsgebied van echtscheidingen, alimentatiekwesties, omgangsregelingen en gezagsgeschillen, alsmede de problematiek met bijvoorbeeld Bureau Jeugdzorg inzake ondertoezichtstellingen en uithuisplaatsingen van minderjarigen.

De keuze voor het familierecht was een logische. “ Het maakt niet uit wat je achtergrond is, waar je vandaan komt of hoe je jouw dagelijks leven invult en welke keuzes je daarbij maakt. Menselijke relaties en de problemen die erin kunnen ontstaan, kruisen het pad van een ieder van ons. De familierechtpraktijk is een hectische met een grote emotionele lading. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op, dit terwijl de juridische raderen vaak langzaam draaien. Als advocaat ben je daarin een cruciale sleutelfiguur. Elk mens is uniek en elke relatie is daarom ook uniek, maar de daaruit voortvloeiende emoties zijn vaak universeel. Het gaat erom dat je als familierechtadvocaat die emoties analyseert en kanaliseert. Deze kleuren immers elk dossier, maar kunnen soms een zakelijke oplossing in de weg staan. Als advocaat dien je de gevoelens van mensen juridisch te vertalen en hen in een voor hen moeilijke periode door het juridisch labyrint te loodsen. Mensen zijn zich vaak niet bewust van hun belangen –financieel of anderszins- en de valkuilen die daarbij opdoemen. Dat aspect is nog altijd interessant en uitdagend.”

In de dagelijkse praktijkvoering zijn daarom toegankelijkheid en laagdrempeligheid de belangrijkste aspecten gebleven. De deuren van het kantoor staan open voor iedereen, van directeur tot schoonmaker, van huismoeder tot ondernemer. Gefinancierde rechtshulp, bezoek aan huis of spoedeisendheid. Ted Verschoor is pragmatisch, flexibel en wars van een ‘9 tot 5’-mentaliteit.